Nyt niitä saa! Halpoja sähköautoja!

Ok, eihän nää ihan ilmainen-ämpäri-plus-ilmaista-kamaa-halpoja ole, mutta edullisia. Toissapäivänä kolahti nääs sähköpostiluukusta ensimmäinen ilmotus nettiauton ilmosta jossa oli myynnissä jonku firman viherpesukoristeena ollu liisari olemattomilla kilsoilla ja edullisesti. On näitä saattanu ennenki olla, mutta mulla on kyllä menny ohi silimäin.

Kyseinen auto on siis vuojen -12 Citroën C-Zero vaivaset 9tkm mittarissa. Osote on: http://www.nettiauto.com/citroen/c-zero/7255059 ja koska toi kuitenki aikaa myöten tuolta katoaa/muuttuu, niin napataan vielä kuva todisteeksi:

 

C-Zero_naEn oo vielä tullu tota vehjettä kokeilleeksi. Samaa sähkövehjettähän on myynnissä kolomella koristelulla: Citroën C-Zero, Peugeot iOn ja Mitsubishi i-Miev. Mitsu on se aito ja alkuperänen ja kai noi kaikki lie merkistä riippumatta mitsun valmistamia. Typerä autoteollisuuven keskittäminen *grr*. Facebookissa oon jutustellu noiden sisarusmallien omistajien kans ja tuomio tuntuu pitkälti olevan että toimiva pikkuauto erityisesti kaupunkiin, maantielle vähä vähemmän hyvä ainaki rangen suhteen ja talveksi tartteis käytännössä lisälämppärin.

Jos ei ois jo LEAF alla eikä toiseksi autoksi ois pakko saaha vähä reilummalla rangella olevaa autoa, niin oisin kyllä tota jo kyselemässä. 15000€ ja 9000km on aika hyvä hintaromahus jos uus on ollu yli 30000€. Tätä onpi toivottavasti ootettavissa lisääki ku liisarit irtoaa vaihtoautomarkkinoille ja toivottavasti nuille yritysten liisaustukiaisille tulee jatkoaki jos ei muuta tukea saaha aikaan yksityisille ni kyllähän tuollaki autoja saa järkevämpään hintaan liikkeelle.

Ulukomaan elävillähän nuita liisariautoja on ollu tarjolla jo pitempään, ku viime vuonna oli jo juttua että -11-mallin liisari-LEAFeja alakaa valua jenkeissä edukkaasti markkinoille. Suomessahan ensimmäiset lefat virallisesti luovutettiin asiakkaille vasta joskus meleko tasan kolome vuotta takaperin, ja tuskin nuita ihan älyttömästi on sillonkaa liisattu, mutta jokunen varmaan tuloo myyntiin vielä tänä vuonna ja eiköhän hintaki lie samassa suhteessa edukas.

Jos ei kuluttajille saaha aikaan mitää kunnon tukiaisia, tai veroporkkanoilla uusien hintoja alas, ni kyllä noi vähä ajetut liisarit on enemmän ku mielenkiintosia vaihtoehtoja sähköautoksi. Varmasti 2016 ku -13 LEAFeja alakaa valumaan myyntiin, ni vielä enemmän kiinnostaa jos samallai hinnat alenee sillä aikaa ku liisarina seisoo firman pihassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *