Sähköauto, nyt!

Jaa-a, tulipa sitten liityttyä siihen paljon puhuttuun sähköautoilijoiden (hitaasti) kasvavaan joukkoon ostamalla käytetty Nissan Leaf. Aika nopeeta toimintaa. Ensimmäisestä kerrasta sähköauton puikoissa nyt ei kuitenkaan ole aikaa vielä viikkoakaan. Joskus auto vaan voi olla liian hyvä.

Itse ostotapahtuma oli hieman mielenkiintoinen, mutta autossa ei näyttänyt olevan mitään vikaa. Otin vimpaimen koeajoon yön yli, jotta kerkesi vähän tutustumaan, tulipa siinä heti aamusta kokeiltua pikalataustakin. Europcarin kannattaa kyllä perustaa kahvila vielä tällä vuosikymmenellä siihen pikalaturin kylkiäisiksi aviapolisissa, mutta hyvin siinä nytkin paloi 25 minuuttia selaillen kuvia Suomen luonnosta ja jutellen vuokraamon heppujen kanssa mukavia. Kahvilan lisäksi siihen vois laittaa vaiks kirjaston tai lehtikioskin. Tai sit vaan pikalaturin vois perustaa jonnekin missä jo on kahvila.

Autoa tarkistellessa tuli vastaan sekin jännä asia, että jotenki sitä nuuskii hirveen tarkkaan tollasen uuden tekniikan härvelin. Tota perhefarkkua ostaessa muuan vuosi takaperin käytiin puolen tunnin koeajolenkki ja lyötiin kaupat lukkoon. En tainnu ees soittaa edelliselle omistajalle. Nyt sitten Leaffia ostaessa soittelin entiselle omistajalle ja utelin akun ja auton kunnot ja soittelin Nissanille ja utelin takuiden pätemiset ja kaupanteon aamuna käytin vielä Nissanilla akkutesteissä.

Tosi mukavia heppuja muuten Vantaan autokeskuksessa Nissanin huollossa, suosittelen =) Ja autoa testeihin siirtäneen hepun naama loisti ku Naantalin aurinko, ku kerranki oli saanu säikytellä kavereita hiljasella autolla.

Loistava vehje ja tuntuu olevan kaikin puolin iskussa. 56000km ei vielä ole jättäny jälkeään oikein mihinkään muuhun kuin rattiin. Vaalea sisustakin on säästynyt aika siistissä kunnossa, mutta kolme vuotta taksina näköjään aiheuttaa nahkaratin pintaan pientä ihottumaa, tarttee tutkia millä sitä hoitaa. Pitää huomenna kokeilla että kuinka paljon saa puristettua irti ekotehokkuutta kun ilta-ajelulla löysin vaihdevivusta eco-moodin ^^

Jos ois härski ja kuvanki ottais.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *