Polttoja parkkihallissa.

Tänään oli vähän enemmän ajeltavaa. Piti ajaa Klaukkalasta Pitäjänmäkeen, takaisin Klaukkalaan, lentokentälle, Tikkurilaan ja vielä takas Klaukkalaan. Matkaa kerty reilusti yli 100km. Lentokentän jälkeen alko tulla vähän sellanen mieliala, että pitäisi varmaan vähän yrittää jossain ladata ja kun kerran Tikkurilaan oltiin matkalla, niin mikäs sen loogisempaa, kuin Tikkurilan prisman parkkihalliin ja töpselin nokkaan. Pitihän sekin nähä.

Kun jostain luin aikanaan, että laturit on hallissa P2-tasolla, niin sain sellasen mielikuvan, että ne olisivat jossakin syrjemmässä. Jotenkin mun logiikka sanoo että P2 on kauempana kaikesta kuin esmes P1. Pari kierrosta ympäri hallin sisällä ylöspäin ja kun vastaan tuli P2-kyltti aavistelin jo pahinta ja kun kerettiin latauspaikan kohalle asti, niin mikäs näky se siellä.

Tarviiks noi muka ladata?
Tarviiks noi muka ladata?
..

Z4 bimmeri ja Ford Fiesta. Viimeksi kun tarkistin, niin kummastakaan mallista ei kyllä tarjottu sähköversiota, eikä kumpikaan ainakaan ollu laturissa, eli tuskin olivat konversioitakaan. Puolisko juoksi kyselemään infosta että mitä tehään ja kyllä siitä saatiin vartija tsekkaa rekkarei ja jonkunlainen kuulutus että autoja vois vaiks vähä siirtää. Kun kohdalle sattui Fordin kuski ja ystävällisesti siirsi autoaan, vaikka meni vielä takaisin kauppaan (Kiitos!), yritti ruutuun vielä välistä puskea joku piskuinen ranskis, tai jotain ja puolisko juoksi väliin kertomaan että tartteis ns. tankata.

BMW:n omistajatkin osuivat paikalle kun virittelin laturia tolppaan ja olin mukavas olevani hauska kun virnuilin että en tiennykään että Z4:ää saa sähkönäkin. Suomi on siitä hauska maa että jopa bemarikuskit alentuu kommunikoimaan ihan normaalisti munlaisellekin köyhälle ja hänhän oli siinä kyllä ihan oikeassa, että missään ei erityisesti kielletä pysäköimästä ruutuun polttista, vaikka totesikin ymmärtävänsä yskän kun kerroin, että hieman hankala, jos sähköä tartteis, mutta joku ei-tarttija rohmuaa paikan.

Ja tässäpä se ongelma onkin. Tikkurilan prisma ei edes ole ainut joka ongelmasta kärsii. Tikkurilan prismassa sähköauton latauspaikat on vaan hieman yli kolmen askelen päässä kakkostason ovista ite liikekeskukseen, eikä niissä sanallakaan kielletä pysäköimästä paikalle jos ei ole tarvetta. Jumbossa pistokepaikat ovat samalla tavalla ovien edessä, mutta siellä sentään esitetään pyyntö ettei paikoille pysäköitäisi kuin sähkö- ja hybridiautoja.

Voisivat käydä ottamassa vähän mallia kauppakeskus Kaaresta. Siellä sähköauton latauspaikat ovat erillään muista, eivät ihan ovien edessä, vaan vähän syrjässä ja ehkä hieman hankalammin asemoituja, 90-asteen kulmassa muihin paikkoihin nähden ja käytävän päässä umpikujassa. Näkyvyyskin niissä on huimasti parempi. Voisin kuvitella että hallin pitää olla aika täynnä ennenku joku vanhanaikasella autolla sompaileva noihin paikkoihin eksyy.

Kun lähdettiin kotia päin ja aloin irrotelemaan autoa töpselistä (3.02kWh kerkes imasta tolpan mittarin mukaan tolla hitaalla laturilla) totesin vaan lakonisesti että: Kato, Octaviastaki on nykyään sähköversio.

4 vastausta artikkeliin ”Polttoja parkkihallissa.”

 1. En ole vielä joutunut toteuttamaan suunnitelmaani, mutta olen vakaasti päättänyt että kun se päivä tulee että akkuun pitää saada lisää virtaa, ja joku polttisauto seisoo latauspaikalla, niin pysäköin kylmästi sen polttisauton taakse, vedän sen Leafin 6 metrisen latausjohdon siitä ohi pistokkeeseen ja painun kauppaan. Kuulutelkoon sitten minua infosta että ”voisiko sähköauton omistaja tulla päästämään Bemarin lähtemään siitä paikalta?” Uskon että bemaristilla niskaa punottaa kahdesta syystä: siksi että ottaa aivoon kun joku pysäköi niin ettei päässyt liikkeelle ja siksi että latauspisteen tarve realisoituu siinä kun se takana oleva auto roikkuu johdon päässä… se on oikeasti sähköautoilijalle tärkeä paikka.

 2. Joo ehdottomasti olisi noihin parkkihallien latauspaikkoihin syytä laittaa parkkikieltomerkki ja alle lievennys: ”sähköauton lataus sallittu”. Tällainen merkintä on esim. Lahden ABC Kivimaan
  pikalaturin parkkiruudussa ja näyttää tepsivän!

  1. Tiksin Prisman parkkihalliin onkin tullut pysäköintikielto latauspaikoille muille kuin sähköauton lataajille.
   Ei kuitenkaan ainakaan silloin kun siellä viimeksi kävin
   näyttänyt toimivan – taas oli molemmilla paikoilla
   fossiiliauto parkissa!

   1. Ookkei, kuulostaa hyvältä, että ees jotain edistystä. Pitääpä kattoa mikä on tilanne, kun tässä jossain välissä tulee käyntiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *