Se ah-niin mahtava joukkoliikenne.

Kävin tiistaina hakemassa kaverilta vanhan kannettavan Linux-leikkikaluksi. Matka vei läpi Pohjois-Haagan etelään käsin. Korkeita taloja, kapeita katuja ja yllättävän omituisia ristausjärjestelyjä.

Enivei. Juuri kun levein katuosuus kapeni ja bussipysäkeistä katosi levennykset, niin eteen kurvasi joku paikallisliikenteen bussinromu. Jotakuinkin kuvanmukainen (kuva on jostain bussienbongaussivustolta, http://www.mystinenportaali.com/bussi suoraan linkattu.)

Joku bussi

Paino sanalla romu. Sellanen kuolintuskissaan korisevalta kuulostava dieselkrematorio joka pysäkiltä kiihyttäessä puhaltaa paksun mustan nokipilven ja paikallaan ollessaanki tupruttaa synkkää tummanharmaata skeidaa.

Mukava suunnittelun kukkanen noissa autoissa on tuo pakoputken sijoittelu. Suoraan taaksepäin aika sopivalla korkeudella puhaltamaan kaiken paskan suoraan henkilöautoa kohti, joko ikkunasta tai ilmanottoaukoista suoraan sisään.

bussi_kaasutin

Noh, katu on kapea, bussipysäkki ei levene, vastaan tulee autoja, ohi ei pääse. Minä Saatanan sikiö, yksityisautoilija vihoviimeisessä pyhässä lehmässäni istun paikallani kuin tatti ja tuotan ilmaan tasan 0g hiilidioksia(Tai siis uloshengityksen verran, mutta whatever) ja tasan nolla partikkelia pienhiukkasia samaan aikaan kun nuo maailman pelastajat julkisessa kulkuvälineessään kaasuttavat minut hengiltä.

Wikipedia sanoo että bussin matkustajilla CO²-päästö on 83g/km/hlö, veikkaisin että tollasella savuttavalla luuskalla kuskatessa vielä enemmän. Taloyhtiön sähköliittymästä ladattuna yksinajaessa oma päästö lienee 40g/km, paikallispäästöjä ei tietty tule lainkaan ja hiukkaspäästötkin tupruavat jossain muualla, jos tupruavat lainkaan, kun auto kuitenkin yöllä ladataan.

Tuokaa nyt helevetti vieköön tuonne kaupunkien kaduille ne sähköbussit ja nopeasti. Tollasen dieselillä paskantamisen mainostaminen ympäristötekona vituttaa suunnattomasti, erityisesti sillon ku se pakoputki puhaltaa nokea melkein suoraan naamalle.

Sanottakoon vielä että vitutus ei kohistu tuolla(kaan) bussilla matkustaviin, vaan bussiyhtiöön joka noita romuja ajattaa. Helsingin sisällä julkinen on paras vaihtoehto liikkumiseen jos pitää mennä niin kauas että pyörällä tai jalan ei pääse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *